Prostreno.cz

Zdraví podpoří mech užívaný v kapslích

Irský mech, který je v lékárně běžně k mání, vylepší vaše trávení, imunitu, tlak i plodnost. Oblíbí si ho i štítná žláza a štíhlé křivky!

Když se řekne mech, drtivá většina lidí si ihned vybaví měkký lesní koberec, který při zdlouhavém hledání borůvek nebo hub láká k posezení i odpočinku. Jenže pozor, on existuje i mech mořský, který je dokonce k jídlu! Sehnat se dá ve formě tobolek či gelových kapslí, přičemž se mu přisuzují zajímavé schopnosti. Měli byste se po něm poptat v lékárně?

Zaměřeno na mořskou stravu

Puchratka kadeřavá neboli irský mech. To je druh mořské řasy, jejíž barva může být červená, růžová, fialová i zcela průsvitná. Jak již napovídá název, hojně rozšířená je po celém pobřeží Irska, avšak nalézt se dá i v blízkosti jiných evropských zemí. Běžně dorůstá do výšky pouhých 20 centimetrů, není to tedy žádný velikán. Nedostatky ve vzrůstu však nahrazuje nutričním profilem, který zase slibuje podporu zdraví. Zde jsou některé z fantastických účinků.

Štítná žláza si doslova libuje

Puchratka, stejně jako jiné mořské řasy, zprostředkovává spoustu jódu. To je také důvod, proč ji studie publikovaná v magazínu British Journal of Nutrition označuje za prostředek, který zlepšuje činnost štítné žlázy. Ovšem není to jen o jódu, váš organismus ocení i jiné složky, zejména pak antioxidanty, které přispějí k upevnění a zesílení hradeb obranyschopnosti, jak prokazuje zase jiný výzkum, tentokrát zveřejněný v časopise Frontiers in Physiology.

I trávení mech doslova miluje!

Irský mech je také štědrým zdrojem prospěšných bakterií a vlákniny, díky čemuž podporuje rovnováhu a harmonii střevního mikrobiomu. Pro vás to znamená jediné – výrazné omezení, nebo dokonce úplné zastavení trávicích obtíží, a to včetně nevolnosti, nadýmání a pálení žáhy. Jistě vás zaujme i fakt, že se tento doplněk stravy dává do souvislosti také s rychlejším a snadnějším úbytkem nadbytečných kilogramů – jeho tajemství tkví ve zmíněné vláknině, která se podílí i na detoxikaci.

Srdce i tlak v ukázkové normě

Z nezávislých výzkumů rovněž vyplývá, že uvedená řasa přispívá k regulaci škodlivého cholesterolu, zatímco normalizuje hladinu cukru a upravuje tlak, přičemž má příznivý vliv na plodnost – a to u obou pohlaví. Co vy na to, zkusíte její sílu?

Zdroje: www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25006699/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5992350/, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31159359/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4771980/, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15896707/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3116195/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5465861/, www.healthline.com/health/fertility/sea-moss-and-fertility





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat