Prostreno.cz

Dieta Candida zajistí rovnováhu ve střevech

Dieta Candida posiluje střevní flóru a zároveň nechává zmizet přebytečná kila. A fanoušci těstovin, rýže a chleba se mohou radovat – cukr a bílá mouka jsou v této formě výživy sice tabu, ale dobré sacharidy jsou povoleny.

Dieta Candida byla původně zbraní pro boj s plísňovými chorobami ve střevech. Ukázalo se však, že je také účinnou metodou hubnutí. Na rozdíl od radikálních diet se dieta Candida spoléhá na vyváženou stravu, která obsahuje všechny mikroživiny – sacharidy, tuky a bílkoviny. Na druhé straně je nutné přestat konzumovat cukr a bílou mouku.

Candida dieta pro střevní rovnováhu

Trpíte častěji nadýmáním, střevními křečemi nebo nepravidelnou stolicí? Příčinou těchto obtíží je často plísňové onemocnění ve střevě, nazývané také mykóza. Při této infekci se kvasinkové houby, jako jsou tzv. Candida albicans, nadměrně zvyšují a vyvádějí střevní mikrofloru z rovnováhy. Běžnými spouštěči je stres a nezdravá strava. Ale i užívání léků může střeva pokazit. S dietou Candida můžete přivést střevní flóru zpět do rovnováhy – a zároveň zdravě zhubnout.

Jak funguje dieta Candida

Cukr a výrobky z bílé mouky jsou v dietě Candida ze stravy vyloučené, sacharidy jsou k dispozici pouze jako celá zrna a pouze ve druhé fázi této stravy.

První fází je čištění: Jíte pouze zeleninu s nízkým obsahem škrobu, jako jsou papriky, zelí, mrkev, fenykl a lilek, ovoce s nízkým obsahem cukru (jahody, maliny, pomeranče a kiwi), organická vejce a zdravé tuky, včetně olivového oleje lisovaného za studena, ořechového nebo lněného oleje.

Následuje druhá fáze, ve které jsou povolené kvalitní celozrnné výrobky a lehké bílkoviny.

Dokonce i když ztráta hmotnosti není hlavní prioritou diety Candida, můžete ztratit několik kilogramů tím, že se vyhnete cukru a bílé mouce. Jak dlouho budete dietu držet, je pak už jen na vás.

Zdroj: www.fitforfun.com, www.healthline.com





Celkem 2 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat