Prostreno.cz

Přidejte si do smoothie detoxikační kapustu

Na kapustu si úplně nepotrpíte? Schovejte ji do smoothie! Tato přísada podpoří hubnutí, upraví hodnoty krevního tlaku, omladí pokožku a ještě vám pomůže s detoxikací.

Když se řekne kapusta, kdekomu naskočí husí kůže. Staří Egypťané by se tomu asi divili! Dle historických pramenů ji právě oni začali pěstovat jako první. A už tehdy si její kulinářskou všestrannost nemohli vynachválit. Nemáte k této zelenině příliš dobrý vztah, proto ji na talíři vidět rozhodně nechcete? Šup s ní do smoothie nápoje! V kombinaci s dalšími přísadami její chuť tolik nepocítíte. Co ale pocítíte, to budou kapustové zdravotní výhody. Nebo se tomuhle snad chcete bránit?

Dávka vitaminu C

Vitamin C, známý také pod pojmem kyselina askorbová, plní mnoho důležitých úkolů. Podílí se třeba na výrobě kolagenu, který nejenže zachovává pružnost pokožky, je rozhodující i pro správné fungování kostí, svalů a krevních cév. Kromě toho pomáhá organismu lépe vstřebávat nehemové železo, které se nachází v rostlinných potravinách. A co víc – tento silný antioxidant je rozsáhle zkoumám i pro své potenciální vlastnosti v boji proti rakovině. Vitamin C vás rovněž prokazatelně chrání před poškozením způsobeným volnými radikály. A kapusta vám ho nabízí v nemalém množství!

Zánět? Minulost!

Pokud se zraníte nebo čelíte infekci, vaše tělo se doslova spoléhá na zánětlivé reakce, které zrychlí procesy hojení. Ovšem zánět se může trochu vymknout z rukou, z čehož se pak stává chronická a škodlivá záležitost. Přesně v takové nepříznivé situaci se doporučuje konzumace košťálové zeleniny, a to samozřejmě včetně kapusty. Protože je nabitá antioxidanty, záněty dokáže utlumit. Jsou tu však i další benefity, na kterých si smlsnete.

Nejen trávení si bude libovat

Čas od času vás potrápí trávení? Dejte si kapustu, která ho dá do latě! Přijde vhod i v případě arteriální hypertenze nebo vysokém cholesterolu. Nelze opomenout ani to, že její nízkokalorický profil a detoxikační vlastnosti podporují hubnutí.

Zdroje: www.ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminC-HealthProfessional/, www.frontiersin.org/articles/10.3389/fonc.2017.00023/full, link.springer.com/?utm_medium=affiliate&utm_source=commission_junction&CJEVENT=0ba5a18a124111ed818600680a180512&utm_campaign=CONR_BOOKS_ECOM_GL_PHSS_ALWYS_DEEPLINK&utm_content=textlink&utm_term=PID100090071&?utm_medium=affiliate





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat