Prostreno.cz

Konečný proces s bradavicemi

Bradavice jsou malé výrůstky na kůži, které většinou nebývají nebezpečné, ale jsou nakažlivé. Jak se jich zbavit? Pomůže lak na nehty i aspirin!

Bradavice jsou typem kožní infekce způsobené lidským papilomavirem (HPV). Infekce způsobuje, že se na kůži tvoří drsné hrbolky, které se nejčastěji objevují na rukou, ale mohou postihnout i chodidla, obličej, genitálie a kolena. Většina lidí má bradavice v určité fázi svého života, přičemž děti jsou postiženy častěji než dospělí. Právě se vám nějaká ta bradavice objevila? Proveďte tohle!

Spolehlivý trik s lepicí páskou

Tato metoda je jednoduchá a používá se od nepaměti. Přes bradavici pevně přelepte lepicí pásku a takto nechte asi šest dní. Po uplynutí lhůty pásku sejměte a bradavici namočte do vody asi na 20 minut. Poté ji zapilujte měkkou pemzou nebo pilníkem. (Ujistěte se, že jedno ani druhé již na nehty znovu nepoužijete.)

Čajovníkový olej

Čajovníkový olej tea tree je takový malý zázrak. Zřeďte ho nosným olejem, kupříkladu olivovým nebo kokosovým, naneste na bradavici a nechte pár hodin působit. Můžete také zkombinovat tři kapky tea tree oleje s ricinovým olejem a tuto směs aplikovat na bradavici pomocí vaty. Opakujte dvakrát až třikrát denně.

Čirý lak na nehty

Bezbarvý lak na nehty se v domácnosti vždycky hodí! Naneste dvě až tři vrstvy čirého laku na svůj ohavný výrůstek a nechte přírodní zákony, aby si s ním poradily. Lak totiž pomáhá přerušit přívod kyslíku do bradavice a ta časem odpadne. Je však třeba lak „přetáhnout“ dvakrát až třikrát denně.

Aspirin

Aspirin obsahuje kyselinu salicylovou, jež je při léčbě bradavic velmi účinná. Při používání kyseliny salicylové se před ošetřením doporučuje veškerou bílou, odumřelou tkáň bradavice upilovat pemzou. Následně smíchejte rozdrcenou tabletu aspirinu s vodou, naneste na bradavici a nechte působit přes noc. Nemáte-li aspirin, rozdrťte, zřeďte a naneste tabletu vitaminu C, jež má podobné účinky.

Aloe vera

Potírejte bradavici čerstvým gelem ze sukulentu aloe vera. Opakujte denně, bradavice to dřív či později (a ráda) vzdá. A kdyby náhodou ne, zatočí s ní zkapalněný dusík. Dermatologové tvrdí, že právě on je v ničení bradavic nejefektivnější.

Zdroje: www.thehealthsite.com, www.clevelandclinic.org





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat