Prostreno.cz

Na vypadávání vlasů zabírá cibulová šťáva

Nakrájejte cibuli, vhoďte ji do mixéru a získanou šťávu využijte jako masážní prostředek pokožky hlavy před každým mytím vlasů. Hříva vám přestane padat už po pouhých dvou týdnech!

S nadměrným vypadáváním vlasů se potýkají obě pohlaví stejně, proto si v tomto směru nemají co závidět ani vyčítat. Nejčastější příčiny téhle kosmetické a psychicky obtěžující patálie zahrnují hormonální změny, chronický stres, špatnou životosprávu a nutriční nedostatky, kouření i zhoršenou činnost štítné žlázy. Co ale řešení?

Sortiment lékárny versus vlastní zásoby

Tak jistě, na trhu je k mání mnoho přípravků, které nadměrné padání vlasů pomáhá usměrnit. Některé jsou na lékařský předpis, jiné volně dostupné. Zpravidla ale nebývají nejlevnější, proto je řada lidí bere jako tu úplně poslední možnost. Jaký je tedy plán B? Tím může být domácí léčba za asistence běžných potravinových zásob. Třeba taková cibule se pro tyto účely náramně hodí! A není to jen neověřená informace od příznivců alternativní medicíny, ale odborníky posvěcený fakt.

Cibule do hrnce i na hlavu

„Cibulová šťáva má velký potenciál. Nesmírně stimuluje vlasové folikuly, čímž zastavuje nadměrné vypadávání a podporuje růst vlasů,“ vychvaluje americká certifikovaná specialistka trichologie Tiffany Young, která upozorňuje i na její antiseptické působení. „Přinejmenším jedna odborná studie prokázala, že se vnější aplikace tohoto prostředku uplatní i v pokročilejší fázi alopecie,“ dodává americká dermatoložka Andrea Paul. Studie, o které se tato odbornice zmiňuje, byla zveřejněná v magazínu Journal of Dermatology. Její poznatky informují o tom, že účinky této léčby lze zaregistrovat již po dvou týdnech pravidelného nanášení a po osmi týdnech zpozoruje zásadní změny bezmála 90 procent jedinců. Chcete si tento malý zázrak připravit doma? Tak hurá na věc!

S chutí do toho a půl je hotovo

Celý výrobní proces je úplně jednoduchý a zabere minimum času. Nakrájejte dvě až tři cibule na menší kousky a prožeňte je mixérem. Získanou šťávou si masírujte pokožku hlavy před každým mytím, čímž předejdete případnému štiplavému zápachu.

Zdroje: www.marthastewart.com, www.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1346-8138.2002.tb00277.x





Celkem 2 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat