Prostreno.cz

​Kosmetické přednosti kukuřice na vás zapůsobí

​Jste ve stresu? Dejte si kukuřici, díky které si můžete znormalizovat i krevní tlak, vyladit trávení a nastolit v těle hormonální rovnováhu. Pochutnejte si na ní i v případě nadměrného vypadávání vlasů a kožních vyrážek. Dost možná vám umaže i nějaké ty vrásky!

Kukuřice je velmi vyhledávanou potravinou. A to nejen, když jde o popcorn! Už jste slyšeli o jejích vedlejších účincích, které se dotýkají zdraví i krásy? Že ne? Pak je čas se s nimi seznámit. Jistě na vás zapůsobí!

Mls pro celiaky i nerváky

Kukuřice má tu výhodu, že neobsahuje lepek – je tudíž snadno stravitelná, což ocení nejen jedinci s celiakií. Naopak zprostředkovává spoustu vlákniny, proto prospívá trávení. A že je nutné se jí při dietě vyhýbat? Takhle horké to také není. Je pravda, že v sobě ukrývá sacharidy, ovšem v kombinaci s přítomnými bílkovinami dokáže zasytit na dlouhé hodiny a energii dodávat postupně. Jestli na ni máte chuť a s množstvím to nebudete příliš přehánět, klidně si ji dopřejte. Alespoň si díky vyššímu podílu hořčíku zlepšíte náladu a zatočíte se stresem. Dočkat se však můžete i jiných pozitiv.

Myšlení hodné génia

Zmíněný hořčík se podílí i na normalizaci tlaku a dobré kondici cév. Zároveň předchází svalovým křečím a zasahuje do metabolismu inzulinu. V kukuřici naleznete i látky, jež podporují kognitivní funkce a duševní ostražitost, přičemž tlumí otoky a pomáhají s vylučováním nadbytečné soli. Nachází se v ní i selen, který je důležitý pro hormonální rovnováhu. Suma sumárum, kukuřičný klas je chutnou medicínou! A co víc, prospěje i pleti a vlasům.

Kosmetické přednosti, které uvítáte

Protože je tato žlutá potravina nabitá vitaminem C a lykopenem, všemi silami se snaží předcházet poškození pokožky volnými radikály. A je v tom vážně dobrá! Vitamin C rovněž stimuluje produkci kolagenu, od čehož se odvíjí i pružnost a elasticita kůže. Antioxidační působení kukuřice přijde vhod i při útlumu vyrážek a ekzémů. Tuhle chuťovku milují i vlasy, neboť její mastné kyseliny ve spolupráci s vitaminem E posílí folikuly, podpoří regeneraci a zastaví nadměrné vypadávání. Už se vám sbíhají sliny na kukuřičný klásek?

Zdroj: www.thehealthsite.com





Celkem 2 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat