Prostreno.cz

Grapefruit působí proti stárnutí i pigmentovým skvrnám

Grapefruit. Prý pochází z Barbadosu, jeho typicky hořká chuť každému nesedí, ale i tak patří k nejoblíbenějším typům citrusů. Proč si z něj připravit pleťovou masku? Díky grepu omládnete a zbavíte se tmavých skvrn!

Grapefruit se stal populární jako snídaňové ovoce v různých částech světa a jeho pěstování je rozšířené ve Spojených státech, Brazílii, Kypru nebo třeba Jižní Africe. Jako zdroj vitaminu C je přínosnější než pomeranč či citron. Nejen na podzim se tak hodí pro budování obranyschopnosti organismu, ale málokdo ví, že grep zároveň patří ke slibným a nesmírně účinným kosmetickým prostředkům. Jak může zkrášlit i vás?

Grapefruit na vrásky

I když neexistuje způsob, jak zvrátit stárnutí, dá se tento proces zpomalit. Absorpce UV záření v průběhu času může vést k poškození pokožky a zvýšit pravděpodobnost vzniku vrásek a dehydratace. Vitamin C v grapefruitu podporuje produkci kolagenu, opravuje poškození pokožky a dodává jí mladistvý vzhled. 

Grapefruit pro hydrataci

Pokud máte někdy pocit, že je vaše pokožka suchá, svědivá nebo citlivá, může to znamenat, že postrádá závlahu. Sláva grapefruitu! Z 90 procent je tvořen z vody, což znamená, že patří k vysoce hydratačním potravinám. Chcete-li tedy zlepšit texturu své pokožky, měl by se grapefruit dostat do vašeho denního stravovacího režimu.

Grapefruit proti tmavým skvrnám

Hyperpigmentace je pojem užívaný k označení oblastí nerovnoměrné pigmentace na pokožce. Hyperpigmentace se projevuje jako ztmavlé plochy nebo skvrny. Stojí za ní vysoké hladiny melaninu, jež dokáže zkrotit již uvedený vitamin C. Grep rozřízněte, vydlabejte dužinu z obou částí a dejte ji do misky. Přidejte několik kapek mandlového nebo olivového oleje, lžičku ovesných vloček a jeden vaječný žloutek. Směs důkladně promíchejte a aplikujte na dokonale odlíčenou pleť. Nechte působit 15 až 20 minut, poté masku, která by se měla nanášet dvakrát týdně, smyjte vlažnou vodou.

Grapefruit jako ochránce před sluncem

Grapefruit nabitý céčkem chrání pleť před poškozením ultrafialovými paprsky slunce. Navíc obsahuje antioxidanty, jež působí proti volným radikálům a omezují jejich dopad na kožní buňky. No není ten grep báječný?

Zdroje: www.thehealthsite.com, www.britannica.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat