Prostreno.cz

Sůl v čaji udržuje trávení v chodu

Nastává čas, kdy čaj teplý čaj bude naším zase nejčastějším denním nápojem. Od této chvíle byste si ale do svého horkého čaje rozhodně měli přidat ještě jednu přísadu – sůl. Nechápete? Prozradíme vám úžasný důvod, proč to alespoň vyzkoušet.

Plátek jablka, badyán, vanilkové lusky, skořice, hřebíček, med a sušené brusinky – co se týče různých přídavků, jak si dochutit čaj, jsme v zimě zvláště kreativní. Ale asi nikdy nás ještě nenapadla jedna surovina: sůl. A přitom tento přírodní minerál může mít pozitivní vliv na naše zdraví.

Sůl v čaji je zdravá

Podle „Čajové bible“, první příručky o zvláštní kultuře pití, je pro dokonalou přípravu čaje nezbytná právě špetka soli. Ale není to jen novodobý chuťový rozmar, jak by se možná mohlo zdát. Tento předpoklad totiž podporuje i ájurvédské učení. Uvádí, že sůl udržuje trávení v chodu a stimuluje metabolismus. Se solí je spojený také antispasmodický a napětí uvolňující účinek.

Jak často můžeme kořenit čaj solí?

Se solí bychom to samozřejmě neměli přehánět. Záleží na správném dávkování. Přílišná konzumace soli podporuje záněty, kožní problémy nebo vysoký krevní tlak. Zatížené mohou být i ledviny. WHO doporučuje příjem soli méně než 5 gramů denně (což odpovídá asi lžičce soli denně), abyste zabránili kardiovaskulárním onemocněním. Proto byste slaný čaj neměli pít rozhodně každý den a když už, tak si přidat si jen malou špetku. 

A která sůl je ta pravá?

Pokud chcete podpořit svůj gastrointestinální trakt, je nejlepší kamenná sůl. Pro rychlou úlevu od napětí se doporučuje mořská sůl.

Zdroj: www.fuersie.de, www.eatthis.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat