Prostreno.cz

Pozoruhodné bylinkové čaje pro zpestření podzimu

V aktuálním ročním období vítáme všechno, co nás zahřeje a ještě nám vykouzlí dobrou náladu. Přesně takovým veselým zahřívadlem může být i šípkový, voňatkový nebo ibiškový čaj!

Deštivý chladný den si žádá šálek hřejivého a příjemně vonícího čaje, nemyslíte? Tento nápoj navíc být může být omlazující, regenerační, léčivou a energii dodávající záležitostí! A to zejména v případě, že zvolíte některou z následujících variant. Už se vám ohřívá voda?

Šípkový čaj jako vzpruha imunity

Pokud v tomto ročním období užíváte vitamin C prostřednictvím drahých doplňků stravy, možná by vás zajímalo, že této látky má šípkový čaj doslova na rozdávání. Nevyjde tento tekutý zprostředkovatel podstatně levněji? To víte, že ano! Díky céčku a dalším obsaženým antioxidantům zvyšuje aktivitu imunitního systému, zpomaluje stárnutí a předchází virovým i bakteriálním onemocněním. Zároveň působí proti rakovině, tlumí symptomy revmatoidní artritidy a pomáhá na žaludeční potíže. Tahle medicína je hotový zázrak!

Čaj z citronové trávy zeštíhlí a rozesměje

Poohlédněte se v bylinářství po citronové trávě neboli voňatce citronové. I ta je skvělým podzimním společníkem! Kromě toho, že povzbuzuje obranyschopnost a detoxikuje tělo, také odbourává nežádoucí cholesterol a srovnává hladinu cukru v krvi. Nacházejí se v ní i složky snižující úzkost a podporující dobrou náladu, stejně jako ty, jež zvyšují hladinu energie. Citronová tráva má prokazatelný příznivý vliv i na metabolismus, neboť stimuluje jeho činnost. Při hubnutí je tedy více než vhodná!

Ibiškový čaj bojuje proti infekcím i depresi

Ibiškový čaj se nejvíce pije v Egyptě, Súdánu a Thajsku. A tamní obyvatelé moc dobře vědí, proč si ho každý den dávají. Tento nápoj normalizuje krevní tlak, čímž se podílí na prevenci kardiovaskulárních chorob. Souběžně pomáhá zastavit infekce, odvrací příznaky deprese a podporuje zdraví jater. Také neutralizuje škodlivé volné radikály a může se pochlubit i protizánětlivými vlastnostmi. Ať už si ho dáte s kapkou medu nebo bez něj, vaše zdraví i chuťové buňky příjemně pohladí.

Zdroje: www.ndtv.com, www.healthline.com, www.webmd.com





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat