Prostreno.cz

Semena goji jsou zdravotním zázrakem přírody

Zoufale postrádáte energii, proto jste neustále unavení? Dejte si semena goji. Ta vám posílí i imunitu, vylepší koncentraci, zregulují cholesterol a vyčistí tělo od toxinů.

Seznam vychvalovaných superpotravin, které bychom dle nejrůznějších doporučení měli pravidelně konzumovat, se neustále rozrůstá. K jeho hlavním položkám patří i semena goji, což jsou plody kustovnice čínské. Na první pohled a s trochou fantazie trochu připomínají „naše“ šípky, ovšem jsou prý mnohem zdravější. I tradiční čínská medicína praví, že zajišťují delší mládí, vitalitu a dlouhověkost! U nás jsou k mání hned v několika podobách, a to od sušených semen až po tablety, gelové kapsle a šťávy. Bez ohledu na zpracování svému uživateli nabízejí tyto fantastické výhody. Uděláte jim místo ve své domácí lékárničce? Očekávat můžete toto!

Zrak jako ostříž

Že je mrkev dobrá na oči, to slýcháme už od dětství. Našel se ale prostředek, který tuto zeleninu v mnohém předčí. Je jím právě kustovnice čínská, která je jedním z nejbohatších zdrojů beta-karotenu na světě. Kromě něj ale obsahuje i karotenoid zeaxanthin, což z ní dělá silnou preventivní ochranu před makulární degenerací i šedým a zeleným zákalem.

Dávka vlákniny, která vám možná chybí

Goji naprosto vynikají i vysokým podílem vlákniny, jíž má drtivá většina lidí nedostatek. Co když je to i váš případ? Vláknina není přínosná jen pro trávení a pravidelnou peristaltiku střev, protože prokazatelně snižuje i riziko několika druhů rakoviny, přičemž reguluje hladinu škodlivého cholesterolu. Svým detoxikačním vlivem rovněž přispívá k odstraňování toxinů.

Imunita, co bacilům nedá šanci

Asi každý ví, že pro imunitní zdraví je rozhodující vitamin C. Odkud ho čerpáte? Nenápadně vyhlížející kustovnice má této živiny 50× více než pomeranč. Sluší se připomenout, že céčko neslibuje jen odolnější obranyschopnost, neboť podporuje i produkci kolagenu, proto omlazuje pokožku a zpomaluje tvorbu vrásek.

Příval energie, kterou nemá ani Superman

Jestli nám něco skutečně chybí, a to zejména v zimním období, pak je to energie. I tu ale zprostředkuje jmenovaná potravina! Potvrzuje to i studie zveřejněná v magazínu Journal of Alternative and Complementary Medicine, jejíž poznatky také informují o tom, že semena goji zlepšují fyzickou výkonnost, soustředění, bystrost a pracovní produktivitu.

Zdroje: www.besthealthmag.ca, www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/acm.2008.0004





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat