Prostreno.cz

Tipy pro detoxikaci těla v tomto roce

Zdravé stravování je velmi důležité pro udržení celkového zdraví i podporu hubnutí. Pokud se rozhodnete, že se již nechcete potýkat s kily navíc, pálením žáhy, překyselením žaludku nebo zažívacími potížemi, nejprve zbavte tělo toxinů!

Všechny sladkosti, bohatá a tučná jídla spolu s koktejly a vaječnými koňaky, které jste si dopřávali o vánočních svátcích, jsou pro trávení a organismus velkým soustem. Možná, že jste se právě teď rozhodli pro novoroční detoxikaci přetíženého těla, která ze systému vyplaví nežádoucí toxiny. K tomu vám pomohou tyto tipy.

Hydratujte se

Tekutiny hrají při detoxikaci důležitou roli. Nejjednodušší způsob, jak očistit tělo po obžerství, je hydratovat se dostatečným množstvím tekutin, protože obsahují elektrolyty, které pomáhají odstraňovat toxiny. Člověk může pít detoxikační nápoje, včetně okurkovo-citronové vody, mátovo-zázvorové vody, zeleninových šťáv a citronového čaje. S detoxikací ovšem pomáhají i bylinky, konkrétně pampeliškový kořen i list, kopřiva, pýr plazivý nebo mladé březové lístky. Připravte si z nich čaj.

Zkuste detoxikační dietu

Potraviny bohaté na tuky a alkohol mohou narušit funkci těla. Strava bohatá na vlákninu naopak tělo čistí. Proto se spolehněte především na ovoce a zeleninu. Mezi ideální volby patří třeba květák, ředkvičky, brokolice, zelená listová zelenina či pomeranče, jež doplňují zásoby vlákniny a zabraňují nadýmání.

Cvičte

Každý detoxikační režim musí obsahovat cvičební plán. Pokud se vám nechce do posilovny, vsaďte na domácí cvičení, jako je jóga, meditace, zumba a pravidelné procházky. Každý krok je dobrý, vyplavuje toxiny z těla!

Spěte

Tělo potřebuje dostatečný spánek pro hladké fungování mozkových buněk, kvalitní regeneraci i vylučování toxinů. Dopřejte si tedy relax aspoň 7–8 hodin každý den. Pro zotavení organismu je to zásadní.

Nekupujte polotovary

Udržujte svá jídla lehká a zdravá. Vyhněte se pečeným, baleným, zpracovaným a rafinovaným potravinám. Dopřejte si dostatek bílkovin a vlákniny, která má na starosti pocit sytosti. Také na svůj jídelníček zařaďte potraviny, jako je zázvor, skořice, citron, fenykl, kardamom a další, protože pomáhají usnadnit trávení.

Zdroje: www.healthshots.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat