Prostreno.cz

Dietní rady, se kterými zaručeně přiberete

Žádné sacharidy a naopak více nízkokalorických light potravin? Tohle doporučení rovnou pusťte z hlavy. A to, které se týká hladovky, zrovna tak!

Kdo chce zhubnout nějaká ta nadbytečná kila, ten ví, že se zaručené rady ohledně hubnutí ozývají snad ze všech světových stran. A jak by to bylo hezké, kdyby všechny opravdu fungovaly! Ale nechte si zdát. Těmito konkrétními se určitě neřiďte!

Co je nízkotučné, to je svaté

Při každém nákupu se soustředíte výhradně na nízkokalorické jogurty, sýry a nápoje? Říká se přece, že jen s nimi jde redukce váhy jako po másle! Jenže je to jeden velký omyl. Produkty, které mají na své etiketě napsáno magické slovíčko „light“, nepodporují úbytek kilogramů, ale spíše jejich přibírání. Obsahují totiž umělá sladidla typu aspartam, sukralosa a sacharin, což jsou látky spojované se zpomaleným metabolismem a zhoršenou činností jater. Že nejsou žádné terno, to potvrzuje i jistá americká studie, ze které vyplynulo, že konzumenti tohoto odtučněného sortimentu mívají více tělesného tuku než ti, kteří se mu vyhýbají. To asi nebude náhoda, že?

Nejlepší dieta je nejíst

Kdo nic nejí, ten nemůže přibrat. Že to má jistou logiku? Právě, že vůbec ne. Lidské tělo je chytré a takhle snadno se ošálit nenechá. Při alarmujícím nedostatku výživy přepne na takzvaný krizový režim přežití. To znamená, že zpomalí látkovou přeměnu zhruba na polovinu, což se v redukčním režimu příliš nehodí. A co hůř – jakmile se zase najíte, začne si vytvářet tukové zásoby, aby v časech hladovky strádalo co možná nejméně. Ani tudy cesta ke štíhlosti nevede…

Sacharidy jsou tabu

Pečivo, těstoviny, rýže i ovoce – tohle všechno je zdrojem sacharidů. A sacharidy jsou zlo! Také jste to slyšeli? Neberte to tak doslova. Ať už se o nich povídá cokoli, pravdou je, že je organismus potřebuje kvůli energii. Nemůžete je tedy úplně vyčlenit! Jediné, co můžete, je omezit jejich množství a soustředit se na takzvané sacharidy komplexní, které nabízí třeba quinoa, ovesné vločky nebo batáty.

Zdroje: www.yourtango.com, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4807700/





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat