Prostreno.cz

Osvěžující potraviny v teplých letních dnech

V teplých dnech nemá člověk na jídlo moc pomyšlení, ale neznamená to, že bychom se mu měli úplně vyhýbat. Co nás v horkých dnech osvěží?

1. Vodní meloun

Je osvěžující, obsahuje vitaminy A a C, nějaké ty antioxidanty, ale co je hlavní – z 90 % je tvořen vodou. A tu v horku potřebujeme více než kdy jindy.

2. Salát nebo okurka

Další zelenina, jež obsahuje především vodu, a to až 95 %. Salát je skvělá volba pro lehkou letní večeři (tedy pokud jej úplně nezkazíte nějakým těžkým dresinkem), navíc obsahuje vlákninu podporující zažívání.

3. Máta

Ať už ji použijete do nápojů nebo do salátu, máta je skvělý prostředek na navození pocitu chladu a osvěžení.

4. Koření

Zní to jako paradox, protože ostrá jídla způsobují, že nám je při jejich konzumaci ještě větší vedro, ale na druhou stranu podporují pocení (a to je navzdory všem reklamám při horku zdravé – jen je nutné doplňovat tekutiny!) a také zažívání, které v horkých dnech také nemusí být úplně 100%.

5. Nealkoholické nápoje

Zkuste se v horkých dnech vyhýbat alkoholu. Způsobuje totiž dehydrataci, která je v takovém počasí nebezpečná. Namísto alkoholických nápojů se spoléhejte na vodu – třeba s již zmíněnou mátou nebo citronovou šťávou.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat