Krabičkování. Co dělat, aby vás příprava jídel bavila

Připravovat si jídlo na druhý den? To přece musí být nevděčné a únavné! Nebo snad ne? Stačí jen znát pár fíglů. Tyhle triky vás nadchnou tak, že už se krabičkování nevzdáte!

Pokud si snídaně, svačiny, obědy a popřípadě i večeře připravujete den dopředu, můžete svých fitness cílů dosáhnout rychleji. Taky vám to ušetří peníze a v některých případech pomůže snížit stres nebo úzkost spojenou s výběrem potravin. No ano. Co říkáte na těchto šest tipů?

Vsaďte na pestrost

Červená, žlutá, fialová a další a další výrazné barvy potravin zajistí, že se pro vás krabičkování nestane nudné. Důležité je taky přísady měnit. Jíst pořád dokola to samé vás otráví po pár dnech. Klidně si proto napište seznam, co v obchodě chcete koupit, a zaměřte se hlavně na ovoce a zeleninu plnou vlákniny a vody. Vsadit můžete i na konzervované potraviny, které vám déle vydrží - a ušetří čas.

Investujte do pořádných krabiček

K prvnímu boxu nemáte víčko, druhý je uvnitř nějak zašlý a nejde umýt… Špatně. Pokud nemáte kvalitní nebo hezké krabičky, může vaše snaha skončit ještě dřív, než začne. Jen si představte, že se vám něco vysype do tašky nebo si rovnou zničíte důležité papíry. Druhý den už pravděpodobně nebudete chtít něco takového absolvovat. Běžte nakupovat…

Připravujte si dvojitou večeři

Nikomu se nechte něco vymýšlet, když se vrátí pozdě z práce. Ale když jen otevřete ledničku a vytáhnete boxík z předešlého dne, to je jiná! Zkrátka a dobře, večeři dělejte ve dvojnásobném množství a polovinu nechte vychladnout, uzavřete ji a dejte do chladu.

Podělte se o své povinnosti

V pondělí si jídlo vezmete na starost vy, v úterý se úkolu ujme partner, starší dítko nebo třeba spolubydlící. Vzájemně si pomáhejte, zbavíte se starostí navíc.

Zaměřte se na přílohy

Že k redukční dietě nepatří přílohy? Mýtus! Rýže, quinoa, bulgur. Ke každému zeleninovému jídlu přidejte porci nějakých „zrn“ a zabraňte jejich vysychání smočením do nějaké z pestrých pesto omáček. Uvidíte, jak si pochutnáte.

Nevzdávejte to

Fitness blogeři a výživoví poradci apelují na to, že když se něco nezdaří, je to normální. Tak jste si dnes jídlo nestihli připravit. No a co? Pokud pracujete dlouho do noci, bude pro vás úspěchem krabičkovat třeba jen třikrát do týdne. Cílem k úspěchu je porazit sami sebe a odrazit se ode dna. Nechtějte všechno hned, změny by měly přijít postupně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat