Spolehlivé aktivity pro skvělou formu

Pokud chcete zhubnout, nemusíte být zrovna sportovními nadšenci. Existuje spousta běžných aktivit, které možná děláte už nyní, jen jejich potenciálu nevyužíváte na maximum. S úpravou jídelníčku a tou pravou pohybovou aktivitou půjdou vaše kila jistě dolů.

Jízda na kole

Nemusíte být zrovna vrcholový sportovec, rekreační cyklistika je skvělou aktivitou pro naše zdraví a štíhlou postavu. Jízda na kola napomáhá odbourávat břišní tuk a zároveň rýsuje svaly dolních končetin. Je také celkově prospěšná pro naši fyzickou kondici. Kolo můžete využít nejen na rekreační turistiku, ale i jako skvělý dopravní prostředek, který je nejen ekologický, ale ještě prospěšný pro vaše tělo.

Tanec

Pokud vám nevyhovují klasické sportovní aktivity, vyzkoušejte tanec. Není nic příjemnějšího než se vlnit v rytu hudby. A v pohodlí domova je jedno, že vám teče pot po čele, to je jedině dobře. Můžete se přihlásit do skupinového cvičení, nebo si na internetu najít taneční video které vám padne noty a "rozvlnit to" třeba v obýváku.

Tanec spaluje kalorie zejména v oblasti břicha a dolních končetin. Můžete začít pozvolnou hudbou na protažení a potom přitvrdit na něco rytmického. Mezi oblíbené spalující tance patří například balet, hip-hop, salsa, rumba a další.

Procházky

Chůze je nejpřirozenější pohyb pro naše tělo. Nejenže pomáhá udržovat naše tělo v kondici, spaluje kalorie, ale také posiluje zádové svaly a napomáhá přirozenému držení těla. Zkuste 5krát týdně zařadit půl- až hodinové procházky a uvidíte, co to s vaší tělem provede. Chůze pomáhá spalovat hluboko uložený tuk a zrychluje metabolismus. Ve skutečnosti 30 minut ostré chůze denně dokáže spálit okolo 150 kalorií.

Pravidelné procházky nebo jogging snižují riziko srdečních onemocnění, rakoviny prsu, rakoviny tlustého střeva, cukrovky a mrtvice. Také mají pozitivní vliv na emocionální a duševní zdraví.

Práce na zahradě

Pokud je zahradničení váš koníček, pak je to jedině dobře. Při práci na zahradě je naše tělo neustále v pohybu. Jen si vzpomeňte kolikrát se ohnete k záhonu - a kolik jste tedy za celý den udělali dřepů. A co potom takové plení a okopávání. V závislosti na druhu činnosti můžete na zahradě spálit 200 až 300 kalorií za 30 minut.

Jaro je tady, tak proč toho naplno nevyužít. Nejenže budete mít zahrádku jak z časopisu, ale ještě k tomu vám vaše hobby pomůže k vysněné postavě do plavek. Podle vědeckých studií má zahradničení i kladný vliv na naši psychiku a uvolňuje stres.

Plavání

Na léto si ještě počkáme, ale proč nevyrazit do bazénu už nyní? Při plavání si většina z nás ani neuvědomuje, že se jedná o opravdovou fyzickou zátěž, přitom právě plavání patří mezi velmi oblíbené a pro shazování kilogramů účinné aktivity. Čím vyšší je intenzita a delší doba, tím více kalorií spálíte. S vysokou intenzitou plavání spálíte 100 kalorií za 10 minut. Plavání posiluje celé naše tělo a zlepšuje kardiovaskulární systém.

Jóga

Jóga také patří mezi velmi populární cvičení a je ideální pro redukci hmotnosti. Cvičení probíhá pouze s váhou vlastního těla a klade důraz na správné dýchání. Opět máte možnost přihlásit se do skupinového cvičení, nebo využít videí zdarma na internetu, kde se za pár dní naučíte základní cviky. Józe věnujte alespoň 15-20 minut denně. Toto cvičení také zvyšuje koncentraci a zklidňuje mysl.

Čtyřnohý miláček

Pokud patříte mezi milovníky psů, pak vězte, že i naši mazlíčci jsou prospěšní pro naše zdraví. Čtyřnozí miláčci přeci potřebují několikrát za den vyvenčit a taková aktivní procházka plná her dokáže spálit tolik kalorií, že tomu nebudete ani věřit. Příště, až vyrazíte ven, naplánujte si nějakou herní aktivitu, u které se vyběháte vy i váš miláček.

Skákání přes švihadlo

Zavzpomínejte na dětství a vyndejte ze skříně staré švihadlo. V průměru skákáním přes švihadlo spálíte 11 kalorií za minut, a to rozhodně není málo!

Chcete zhubnout? Sledujte naše testerky ve speciálu Hurá do plavek!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:47
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat