Poseďte si venku alespoň půl hodiny. Budete mnohem šťastnější

Co mají společného květiny, čokoláda, citrusové plody a špenát? Snadná odpověď. Jsou to věci, které vás nadopují pocitem štěstí a duševním klidem. Máte je doma všechny? Jestli ne, tak byste měli…

V práci je před dovolenými blázinec, doma s očekávaným rozdáváním vysvědčení zase divočina a vy máte starostí nad hlavu. O nějakém pocitu štěstí nemůže být ani řeč! Chcete znát fígle, jak si ho přičarovat téměř lusknutím prstu? Bez problému. Odborníci jich mají v rukávu hned několik. Který je vám nejsympatičtější?

Zacvičte si, pomáhá to

Sport, to je věc! Při cvičení se vám do těla uvolňují endorfiny, které se nazývají hormony štěstí, takže vás zakrátko hodí do psychické pohody. Jakákoli fyzická aktivita se počítá – běh, cyklistika, tanec či jóga. Dokonce i rychlejší chůze po dobu 30 minut vám vlije do žil optimismus, tak na co ještě čekáte?

Dejte si malou svačinku

Hlávkový salát, špenát, polníček nebo rukola? To máte celkem jedno – všechny tyto druhy obsahují kyselinu listovou a zajistí vám 33 % procent doporučené denní dávky. Tato živina je spojena se snížením negativních nálad a úzkostí, protože pomáhá produkovat dopamin v mozku. Závěry jisté studie z roku 2012 prokázaly, že lidé ve středním věku, kteří konzumovali kyselinu listovou, měli výrazně nižší riziko symptomů deprese než ti, kteří se jí vyhýbali.

Kupte si květiny, jen tak pro sebe

Přijde vám to divné? Možná máte pravdu. Nebo taky ne. Výzkumníci z amerického Harvardu zjistili, že pohled na čerstvé květiny celkově zlepšuje náladu i nadšení, zvyšuje empatii a nabudí vás energií. To je přece pádný důvod ke koupi pořádného pugetu, nemyslíte?

Poseďte si venku, alespoň půl hodiny

Pokud právě svítí slunce, nic vám nebrání, abyste se pohodlně usadili na terase a jen tak relaxovali. Lidské tělo produkuje vitamin D, když je vystaveno slunečním paprskům – a vy ho teď potřebujete jako sůl. Závěry četných výzkumů potvrdily, že nedostatek tohoto vitaminu způsobuje únavu, depresivní nálady i melancholii. Zvyšte tedy hladinku příjemným venkovním posezením s kávou a novinami!

Přičichněte k citronu, pěkně zhluboka

Aromaterapie je sázkou na jistotu. Citrusové vůně jako je pomeranč, citron a grapefruit, přinášejí pozitivní chemické reakce do vašeho mozku. A je úplně jedno, jestli se jedná o esenciální olej, nebo hmotný kousek exotiky z obchodu. Na rychlé účinky můžete vsadit!

Snězte čokoládu, výčitky stranou

Ano, čokoláda možná kazí dietní úsilí, ale zase vás dělá šťastnější - a to pořádně. Obsahuje aminokyselinu tryptofan, který zvyšuje produkci neurotransmiteru serotoninu v mozku, což vede k lepší náladě. Možná by se vám hodila i informace, že zmíněnou kouzelnou aminokyselinu v sobě má také vejce a drůbež. To jen pro případ, že by sladký doping někdy došel…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat