Nejdůležitější vitaminy pro ženy. Jejich příjem nepodceňujte

Chcete mít krásné vlasy, pevné nehty, mladistvý vzhled a ještě se chránit před rakovinou a srdečními onemocněními? Nic vám nebrání. Tohle všechno vám dopřejí vitaminy. Ovšem musíte vědět, které…

Vitaminy se skloňují ve všech pádech, a to nejen v lékařských ordinacích. Jak jste na tom s jejich příjmem vy? Pokud ho trochu zanedbáváte, můžete si snadno přivodit jisté zdravotní komplikace. Ale v ohrožení je i vaše krása! Které vitaminy jsou pro vás, jakožto ženu, nutností?

Vitamin A, pro věčné mládí

Áčko je silný antioxidant, který má schopnost posílit vaši svalovou tkáň, kůži i kosti. Rovněž je velice prospěšný pro zuby a zrak. S trochou nadsázky by se dalo říct, že bojuje na všech frontách! Vitamin A také zpomaluje proces stárnutí a snižuje riziko chronických onemocnění. Kde ho hledat? Vsaďte na rajčata, špenát, vejce, brokolici, papáju, broskve, meloun a mléko.

Vitamin B7, něco pro vlasy a nehty

Možná ho znáte pod pojmem biotin, ale na označení zase tolik nesejde, hlavně, že ho budete konzumovat! Je totiž nesmírně důležitý pro buněčný růst, krásné lesklé vlasy i pevné nehty. Skvělým zdrojem jsou sýry, ořechy, hnědá rýže, listová zelenina a vaječný žloutek.

Vitamin B6, posilovač imunity

Tenhle vitamin je známý jako pyridoxin. Kromě toho, že je v jeho moci posílení obranyschopnosti, reguluje i hladinu cukru v krvi. Obzvlášť vhodný je pro těhotné ženy, jelikož tlumí ranní nevolnosti. V jakých potravinách ho naleznete? Doporučujeme ovesné vločky, banány, ryby, fazole, sušené ovoce, avokádo a maso.

Vitamin B2, dohled metabolismu

Přítel přezdívaný riboflavin je důležitý pro zachování správných funkcí metabolismu, ale i celkového zdraví. Účinně působí na svědivou pleť, suché vlasy, bolesti v krku, praskliny na rtech i vrásky. Že přesně tohle vás trápí? Pak si dopřejte kvasnice, sóju, mléko a vejce.

Vitamin B12, balzám pro hlavu

Věděli jste, že tenhle vitamin je skvělou prevencí proti srdečním onemocněním, anémii, depresím a poruchám paměti? Teď už si jeho dostatek pořádně pohlídáte, viďte? Dobře děláte, zaměřte se na obilné cereálie, mléčné výrobky a v neposlední řadě také ryby.

Vitamin C, protivník rakoviny

Céčko platí za silného posilovače obranyschopnosti široko daleko. Navíc podporuje hojení ran, růst tkání a zabraňuje určitým druhům rakoviny. Načerpáte ho z kiwi, jahod, citronu, grapefruitů, brambor a kešu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat