Zbavte se pupínku rychle a snadno

Pupínek je ztělesněným zákonem schválnosti. Vždycky se objeví v tu nejméně vhodnou chvíli! Dejte mu za vyučenou teplým obkladem nebo aspirinem. Pomůže i hydrokoloidní náplast.

Zažil to asi každý. Ráno se probudíte a omámeně zamíříte do koupelny, kde si u zrcadla všímáte nezvaného vetřelce v podobě obludně velkého pupínku. Propadáte panice, protože vás co nevidět čeká první rande s vysněným mužem, důležitá pracovní prezentace nebo úplně nejhůř – svatební den. Co se dá udělat pro to, aby tahle „ozdoba“ zmizela?

Chvála teplu!

Teplý obklad se doporučuje v mnoha nepříznivých situacích (1). Ať už jsou to menstruační křeče, ucpané dutiny, namožené svaly, ušní infekce či unavené oči, namočený hadřík vždycky podá pomocnou ruku. Nepodceňujte ho ale ani teď! „Je skvělý pro většinu pupínků, jelikož je zmenšuje, přičemž otevírá póry, zmírňuje zánět, tlumí bolest, minimalizuje nepohodlí a vyžaduje nulovou fyzickou manipulaci,“ nemůže si vynachválit newyorská certifikovaná dermatoložka Gabriela Soza (2). Pokud to nezabere, nabízí se další zbraň.

Náplast. A ne ledajaká

Hydrokoloidní náplast. Říká vám to něco? Z názvu je patrné, že se touhle chytrou nálepkou něco přelepí, nejčastěji pak akné nebo špatně hojící se rány. Je to hodně uspokojivá léčba. „Aplikujte tuto akné náplast na důkladně vyčištěnou pokožku. Díky ní nebudete mít tendence si na pupínek sahat. Rovněž vám pomůže vytáhnout tekutinu a podstatně urychlit hojení,“ doporučuje výše uvedená expertka přes krásu. Po několika hodinách ji vždy vyměňte. Důvod uvidíte sami – hromadící se hnis, který mít na tváři opravdu nechcete.

Povolejte do akce aspirin

Aspirin není jen řešením otravného bolehlavu. Protože obsahuje kyselinu salicylovou, je super účinný při odstraňování přebytečného mazu a odumřelých kožních buněk, což přispěje k likvidaci uhříku (3). Rozdrťte ho na prášek, smíchejte s trochou vody a směs naneste tam, kam je třeba. Ideální doba působení je nějakých deset minut.

Zdroje: (1) www.healthline.com/health/how-to-make-a-warm-compress, (2) www.realsimple.com/how-to-get-rid-of-a-zit-overnight-fast-8620032, (3) www.saguaroderm.com/acne-treatment/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat