Jak vypadá láska bez škatulek

Pansexualita neznamená bisexuál. Co přesně se za tím tedy skrývá?

V dětství se mnoho lidí pravděpodobně naučí myslet pouze na dvě pohlaví. Všechny příklady rodinného štěstí byly založeny na mužích a ženách, a na tom, že rodiče vždy tvoří matka a otec.
Naštěstí jsme dnes v uvažování o sexualitě a genderu dále. Láska má mnoho tváří a sex automaticky neznamená proniknout penisem do vagíny. Mnozí z nás jsou však stále často neúmyslně necitliví nebo přinejmenším neinformovaní, pokud jde o LGBTQ pojmy. Zde je tedy vše, co potřebujete vědět o pansexualitě.

Co znamená pansexualita a pansexuál?

Výraz „pan“ pochází z řečtiny a znamená něco jako „vše“ nebo „komplexní“. Pokud jde o sexualitu nebo sexuální orientaci, toto „komplexní“ znamená, že se někdo v mezilidských vztazích nezavazuje ke konkrétnímu pohlaví, ale je zcela otevřený.

Někdo, kdo je pansexuál, může být sexuálně přitahován a představit si vztah nebo jiné emocionální spojení s lidmi jakéhokoli pohlaví nebo genderové identity.

Důležité je, že pansexuálové neuvažují genderově specificky. Takže se nezamilujete do žen, mužů, transsexuálů atd., ale do člověka. Setkáváte se s ostatními bez jakýchkoli výhrad nebo předpokladů a umožňujete lidem působit na vás – bez ohledu na pohlaví nebo genderovou identitu.

Pansexuál je často zaměňován s bisexuálem. Pansexuálové by se však nikdy nepopsali jako „bi“. Protože někdo, kdo je bi, má rád ženy a muže. Pansexuálům je ale prostě jedno, jakého pohlaví nebo orientace kdo je.

Celebrity, které se identifikují jako pansexuál

Za to, že pansexualita dnes není problém, vděčíme také celebritám jako Bella Thorne a Miley Cyrus, které se označují za pansexuály.

Zpěvačka Miley Cyrus se také vyjádřila k tématu pansexuality v rozhovoru pro „Variety“ v roce 2016: „Mohu se zdát odlišná a lidé mě nevidí jako obzvlášť neutrální. Ale cítím se velmi neutrálně. […] Když jsem začala lépe chápat své pohlaví, totiž „neurčené“, začala jsem také lépe rozumět své sexualitě. Pomyslela jsem si: ‚Ach, proto se necítím heterosexuálem ani homosexuálem. Protože já nejsem ani jedno.“

Také George Michael kdysi prohlásil: „Nikdy jsem nepřemýšlel o tom, jestli je moje sexualita správná nebo špatná. Pro mě to byla vždy otázka nalezení správného člověka.“

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat