Domácí náhrady drahých kosmetických výrobků. A navíc bez chemie

Kosmetika bez chemie? Jedině ta vlastní – domácí! Jak si vyrobit suchý šampon nebo odstraňovač černých teček? Snadno! A i sérum podporující růst řas nejspíš doma máte taky!

Produkty z drogerie mohou obsahovat mnoho chemikálií. Není lepší mít jistotu, co v sobě šampon či obličejová maska vlastně má? Inspirujte se těmito šesti tipy!

Přírodní suchý šampon pro mastné vlasy

Myjete si vlasy každý druhý den? Nebo máte mastnou pokožku hlavy? Smíchejte 2 a 1/2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu a 3–4 kapky esenciálního oleje (levandule nebo růže). Výtvor lehce poprašte na pokožku hlavy, nechte pět minut působit a přebytečný prášek vyčešte hřebenem. Kukuřičný škrob nasákne mastnotu, takže vaše vlasy budou čisté a svěží.

Přírodní odstraňovač černých teček

Jedlá soda patří mezi skvělé prostředky pro uvolnění odumřelých šupinek pokožky a odstranění černých teček a nečistot, které se skrývají pod jejím povrchem. Promíchejte 1 lžíci sody s minerální vodou. Jakmile získáte mírně vlhkou pastovitou konzistenci, naneste ji na nos a nechte úplně vyschnout. Nechte 10 až 15 minut působit, poté opláchněte.

Přírodní obličejová maska pro zářivou pokožku

Grahamová mouka je skvělá pro zlepšení nerovnoměrného odstínu pleti, mléko má zase velmi příjemný účinek na pokožku. Zkrátka a dobře, 2 lžíce grahamové mouky spárujte s 1 lžící mléka a vytvořte pastu. Tu rovnoměrně naneste na obličej, nechte 10 minut působit a opláchněte vlažnou vodou.

Přírodní bělení zubů

Jedlá soda je pokorná kuchyňská přísada, která může být použita k vyřešení mnoha problémů. Pomáhá třeba při bělení zubů a odstraňování skvrn. Potřebujete 1 lžíci sody a ½ lžíce limetkové šťávy. Smíchejte a pastu naneste na zuby. Nechte 2 minuty působit a opláchněte. Provádějte denně, dokud nezaznamenáte zlepšení.

Přírodní odstraňovač make-upu

Micelární vody, hydratační mléka? Nic z toho nepotřebujete. K tomu, abyste se odlíčili, musíte mít pouze kokosový olej. Masírujte jím obličej, jemně odstraňte všechny nečistoty a poté si obličej opláchněte.

Sérum pro růst řas

Na řasy i obočí pravidelně nanášejte ricinový olej. Právě on usnadňuje růst a může způsobit, že vaše oční řasy budou zanedlouho plnější a krásnější.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat