Tipy, co dělat, když má partner dost špatnou náladu

16.04.2024 | Vztahy

Co je horší než mít špatnou náladu? Vypořádat se se špatnou náladou někoho jiného. Tohle zná každý, kdo je ve vztahu. Víte, jak postupovat, pokud váš partner není v dobrém rozpoložení? Podpořte ho mlčením!

Je smutnou pravdou, že pro nešťastného člověka je mnohem snazší někoho strhnout dolů než pro šťastného člověka udělat druhého spokojeným. Přesto to jde! Zde je několik způsobů, jak se i vy můžete vypořádat s tím, když má partner dost mizernou náladu.

Neberte si to osobně

Špatná nálada vašeho partnera není omluvou pro to, aby byl zlý. Jenže právě tohle se někomu, kdo momentálně neví, co sám se sebou, špatně vysvětluje. Neberte si osobně, že se vám partner vyhýbá, je odtažitý, podrážděný a napjatý. Než se s ním hádat, radši se otočte a odejděte z místnosti.

Partnerovi dopřejte prostor, pořád dokola se neptejte, s čím má problém a postarejte se hlavně o sebe. Nálady se dají přirovnat v přílivu a odlivu oceánu. Naučte se na nich surfovat a nenechte se srazit vlastními emocemi. Někdy stačí stát na břehu a nedělat vůbec nic. Až se bude zdát, že je přítel či manžel ochoten komunikovat, dejte mu najevo, že jej podporujete.

Netlačte na pilu

Není nic otravnějšího či méně užitečného, ​​než když se vám někdo snaží špatnou náladu vymluvit. „Prosím tě, ty s tím naděláš. Usměj se!“ Tohle nikomu nepomůže. Naslouchejte, zdržte se nemístních poznámek, pak třeba i přidejte svůj věcný názor, který by situaci mohl zlepšit, ale jinak se za ni nepokoušejte přebírat zodpovědnost. Stejně neuspějete.

Projevte empatii

Empatie? V tomto případě trefa do černého. Pokud jste empatičtí, zkoušíte si představit, jaké to je být v kůži toho druhého. Zkuste se na věc podívat z pohledu partnera, lépe pochopíte, co prožívá a zároveň dáte najevo, že vám jeho aktuální stav není lhostejný. Že jste měli zamluvenou večeři v oblíbené restauraci? V klidu se zeptejte, zda vůbec má chuť jít mezi lidi, v opačném případě rezervaci zrušte.

Dělejte si poznámky pro příště

Je tu ještě jedna věc, kterou můžete udělat. Zmapujte okolnosti tohoto konkrétního případu. Protějšek je v práci pod tlakem? Nedávno navštívil lékaře? Má potíže se spaním? Pakliže aspoň odhadnete, co ho rozčiluje, dá se mu citlivě navrhnout, jak se těmto situacím vyhnout, případně kdo by mu mohl pomoci. Z pozice partnerky tak uděláte maximum.

Zdroje: názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat