Naučte se flirtovat jako profík

Chcete umět flirtovat se stoprocentní úspěšností? Odložte mobil, buďte offline a načerpejte inspiraci z historických románů. Tohle vážně funguje!

Kdysi dávno umění flirtování zahrnovalo významné mrkání řasami, neutuchající pohledy, okouzlující konverzaci a laškovné chichotání. Tedy alespoň tak by nám to řekla anglická spisovatelka a autorka kultovního románu Pýcha a předsudek Jane Austen. To byly zlaté časy! Dnes je to všechno poněkud složitější, protože se moderní svět seznamování neobejde bez sociálních sítí, posílání stovek textových zpráv, „lajkování“ všemožných příspěvků a sdílení svých „selfíček“. Nemluvě o speciálních aplikacích!

Pokrok, který škodí

Sice staromódní, ale podle všeho stále účinné flirtovací dovednosti upadly v zapomnění i kvůli vzestupu on-line seznamek, s nimiž má bohaté zkušenosti neuvěřitelných 60 procent lidí (1). Potíž je ale v tom, že ne všichni jejich prostřednictvím hledají opravdovou lásku a fungující dlouhodobý vztah. Někteří tyto platformy využívají kvůli jistým výhodám, jako je kupříkladu (pro ně) nezávazný sex, večeře zdarma, nějaký ten výlet, zvýšení sebevědomí a potvrzení toho, že jsou stále v kurzu a žádaní (2). I tohle samozřejmě hodně věcí komplikuje. Nečestné úmysly ale může odhalit řeč těla při osobním kontaktu. Koneckonců, flirtování je stále „obyčejný“ pud a lidská verze zvířecího pářícího rituálu, připomínají experti (3). Tak jaképak v tom hledat složitosti?

Kontakt tváří v tvář z módy nikdy nevyjde

„Příchod těchto aplikací naprosto změnil kulturu seznamování, protože nezadaní se za displejem cítí bezpečněji a více anonymní. V dnešní době muži osobně oslovují ženy jen velmi málo a ženy zase méně často dávají signál k tomu, že chtějí být oslovené,“ popisuje aktuální dění australský vztahový poradce Damien Diecke (4). Jeho rada zní? Zapomeňte na moderní vymoženosti a jděte na to hezky „postaru“, což z vás udělá seznamovacího profesionála, který se od těch, co jsou ustavičně přilepení ke svým chytrým mobilům, výhodně odlišuje. Jak by takové „námluvy“ mohly probíhat?

Dávka reality neuškodí

Že jsou oči oknem do duše, to si myslel už slavný anglický básník a dramatik William Shakespeare, který rád připomínal ještě něco – mohou otevřít i dveře do srdce. Tak směle ven a hurá na to. „Udržení delšího očního kontaktu je jedním z nejlepších a nejjasnějších způsobů, jak někomu ukázat, že se vám líbí,“ vysvětluje jmenovaný odborník. Až dojde na rozhovor, držte se otevřených otázek a bude-li to příjemné, nebojte se občasného letmého doteku. Případnou trapnost rozptýlí starý dobrý humor. Co naopak nikdy nedělat? Kouč Damien Diecke radí být svůj, na nic si nehrát a nesnižovat své kvality v důsledku narušeného sebevědomí.

Zdroje: (1) www.relationships.org.au/what-we-do/research/online-survey/november-2017-online-dating, (2) www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0191886920300556, (3) www.spokesman.com/stories/1995/feb/14/humans-flirt-like-animals-experts-say/, (4) www.houseofwellness.com.au/wellbeing/relationships/master-art-flirting







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat