Prostreno.cz

Nízkosacharidová jídla paradoxně přinesou více energie

Když se snažíte držet dietu s nízkým obsahem sacharidů, je snadné zaměřit se na potraviny a přísady, které pravděpodobně omezujete, a přehlédnout, jak chutná jídla mohou být bez těžkých sacharidů. Koneckonců, mnozí z nás jsou vychováni v přesvědčení, že jídlo není kompletní bez přílohy brambor nebo mísy těstovin, ale jídla s nízkým obsahem sacharidů mohou být také chutná.

Ať už chcete co nejvíce omezit sacharidy nebo jen odlehčit pár jídel, s těmito lahodnými, nízkosacharidovými jídly, které vám dodají energii, neobětujete chuť a zasytí vás.

Glazované steakové rolky s balzamikovou omáčkou

Steakové rolky pečené na pánvi plněné zeleninou a přelité lahodnou balzamikovou polevou steakovou omáčkou jsou velmi jednoduché. Hovězí maso se marinuje ve worcesterské omáčce a pak se sroluje kolem jakékoli křupavé zeleniny, kterou máte po ruce. Opečte je na pánvi a potřete balzamikovou polevou pro šťavnaté jídlo s nízkým obsahem sacharidů.

Empanády s hovězím masem a chorizem

Nejenže jsou empanády nízkosacharidové, ale jsou také bezlepkové. Na těsto použijete mandlovou mouku a sýr a ty pak nacpete mletým hovězím masem a vejci pro tunu bílkovin.

Salátové poháry z hovězího teriyaki

Salátové poháry jsou tak vydatné, že je těžké uvěřit, že k nim nepotřebujete přílohu. Nejlepší na tom je, že toto hlavní jídlo s nízkým obsahem sacharidů se vaří po celý den v pomalém hrnci. 

Caprese balzamiko kuře 

Přidejte do svého salátu caprese trochu bílkovin navíc s touto balzamikovou kuřecí verzí. Upečte maso s česnekem, balzamikovým octem a špetkou cukru (zkuste kokosový cukr) v troubě s čerstvou mozzarellou znamená, že budete mít šťavnaté, měkké kuře, které nebudete moci přestat jíst.

Chunky chilli bez fazolí

Toto je jedno z nízkosacharidových jídel, které je nejlepší pro ty, kteří mají rádi chilli bez fazolí. Několik jedinečných koření, jako je nové koření a balzamikový ocet, znamená, že tato masitá verze nepostrádá chuť. 

Lososové placičky na kari

Každá placička je plná špenátu, cukety a vajíčka, aby to vše drželo pohromadě – a navíc chuťové pohárky se zaradují díky kari a vločkám červené papriky! Tyto lososové placičky se dobře mrazí, takže si udělejte extra várku, kterou budete mít po ruce na rychlý oběd nebo večeři.

Lilková pizza

Tyto malé pizzy používají místo těsta silné plátky lilku pro vydatnou alternativu s nízkým obsahem sacharidů. Protože je tam málo ingrediencí, dopřejte si tu nejkvalitnější zeleninu, jakou najdete. Tento recept stojí za to!

Kajenské černé kuře

Chuť tohoto kuřecího pokrmu zvýrazňuje řada koření. Kombinace česnekového a cibulového prášku smíchaného s oreganem, tymiánem, paprikou, kajenským pepřem, mořskou solí, černým pepřem a avokádovým olejem z něj dělá nutriční elektrárnu, která je lahodná.

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat