Prostreno.cz

Dušené rybí filé

Rybí filé s restovaným česnekem, jarní cibulkou a chilli vločkami.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 432 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 porce rybího filé á 190 g - nejlépe čerstvé
  • 100 ml světlé sójové omáčky
  • 100 ml rýžového vína
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru - nahrubo nastrouhaného
  • 4 ks lahůdkové cibulky - příčně nakrájené
  • 1 lžička chilli vloček
  • K podávání
  • 70 ml rostlinného oleje
  • 5 - 8 stroužku česneku

Postup přípravy

  1. Ve středně velké misce prošlehejte sójovou omáčku a rýžové víno.
  2. Směs nalijte do hlubší pánve a přiveďte k varu. Vařte za občasného promíchání 10 minut.
  3. Do směsi vložte ryby, posypte je hrubě nastrouhaným zázvorem a duste 15 minut. Jednou ryby opatrně otočte.
  4. Mezitím orestuje na oleji oloupaný, na silnější plátky nakrájený česnek.
  5. Ryby posypte chilli vločkami a podávejte s nakrájenou lahůdkovou cibulkou a restovaným česnekem.
  6. Podle chuti můžete ryby jemně osolit.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,70g
  • Sacharidy:

    82,10g
    • Cukry:

      11,60g
  • Tuky:

    100,53g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 103 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Pstruh v mandlové krustě

(17 hlasů)
45min
884 kJ

Rybí filé zapečené se sýrem feta

(13 hlasů)
50min
446 kJ

Pečené rybí podkovy

(16 hlasů)
1h a 20min
519 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušené rybí filé

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat