Prostreno.cz

Karbanátky s houbovou omáčkou

Jestli už vás nebaví dělat stále karbanátky jen s bramborami, vyzkoušejte tenhle recept pocházející z anglického Salisbury. Tam je totiž dusí v omáčce s houbami.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 790 kJ / 188 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy10g
tuky13g

Ingredience na

  • 700 g mletého masa mix
  • 0.5 hrnku panko strouhanky - nebo klasické strouhanky
  • 1 ks malé, bílé cibule
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého černého pepře
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 250 g žampiónů - nakrájených na plátky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 400 ml masového vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku

Postup přípravy

  1. Ve velké misce promíchejte mleté maso, strouhanku, rozšlehané vejce, jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, rozmarýn, hořčici, worcestrovou omáčku, podle chuti osolte a opepřete.
  2. Směs důkladně promíchejte a ze směsi vytvarujte karbanátky.
  3. Karbanátky opečte z obou stran na oleji, opečené karbanátky vyndejte na talíř.
  4. Na stejnou pánev přisypte mletou papriku, kmín a promíchejte.
  5. Přisypte mouku a vymíchejte jíšku.
  6. Za stálého míchání přilijte vývar, přidejte rajčatový protlak a přisypte žampióny. Vařte 5 minut.
  7. K houbám vložte karbanátky, přikryjte a duste přibližně 45 minut, občas promíchejte a karbanátky otočte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    140,69g
  • Sacharidy:

    473,84g
    • Cukry:

      29,40g
  • Tuky:

    197,35g
  • Vláknina:

    125,72g

Aktivita pro spálení: 188 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky s houbovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat