Prostreno.cz

Kachní prsa se šalotkou a hříbky

Kachní maso je velmi chutné, kůže, která obsahuje hodně tuku slouží i k tomu, aby maso zůstalo šťavnaté. Omáčka s portským vínem, houbami a šalotkou maso skvěle doplní.

23.11.2020 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

529 kJ / 126 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Houby nakrájejte na plátky.
  2. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 1 lžíci másla, přidejte šalotky, nakrájené houby a vše krátce orestujte.
  3. Přidejte oloupaný, nakrájený česnek, podle chuti osolte, opepřete, zalijte vínem a duste, až se voda z hub a víno z části zredukuje.
  4. Kůži kachních prsou nařízněte ostrým nožem do mřížky a maso osolte a opepřete.
  5. Maso položte do pánve bez oleje kůži dolů. Na mírném ohni pečte podle velikosti přibližně 8-10 minut.
  6. Předehřejte troubu na 170 °C.
  7. Prsa otočte a opékejte další 2–3 minuty. Do masa nepíchejte vidličkou.
  8. Potom maso přendejte do pekáčku kůží nahoru a dopečte 8–10 minut v troubě tak, aby maso zůstalo šťavnaté a nevysušené.
  9. Můžete také použít pánev vhodnou na pečení v troubě, nemusíte pak maso přendávat do pekáčku.
  10. Před podáváním maso nakrájejte na plátky a podávejte se šalotkou a houbami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,00 g
  • Sacharidy:

    118,90 g
    • Cukry:

      16,00 g
  • Tuky:

    212,88 g
  • Vláknina:

    31,00 g

Aktivita pro spálení:

126 kcal
15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa se šalotkou a hříbky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba