Prostreno.cz

Jehněčí hřbet se sušenými švestkami

Maso a sušené ovoce upečete v jednom pekáčku. Chuť masa a ovoce se skvěle propojí.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 944 kJ / 225 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy47g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g jehněčího hřbetu bez kostí
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 10 ks sušených švestek
  • 5 lžic oleje
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 250 ml domácího masového vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 lžíce studeného másla
  • 1.5 lžíce tmavé instantní jíšky
  • Na posypání
  • 2 lžíce světlých sezamových semínek
  • 50 g mandlí

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Maso nakrájejte na větší kousky ,osolte ho a opepřete , do masa vetřete česnek a maso zprudka opečte v pekáčku na oleji.
  3. Maso podlijte vývarem, vínem, přidejte sušené švestky , rozmarýn ,maso přikryjte a pečte v troubě doměkka.
  4. Měkké maso vyndejte a šťávu zahustěte instantní jíškou,nebo kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě.
  5. Do omáčky vmíchejte studené máslo .
  6. Maso posypte nasucho opraženými sezamovými semínky a mandlemi .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,70g
  • Sacharidy:

    278,00g
    • Cukry:

      46,00g
  • Tuky:

    240,88g
  • Vláknina:

    77,00g

Aktivita pro spálení: 225 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí hřbet se sušenými švestkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat