Prostreno.cz

Růžičková kapusta s anglickou slaninou

Geniální zelenina, které sluší krátká tepelná úprava a minimum surovin k dochucení.
Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 598 kJ / 143 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy8g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks šalotka - nakrájená na tenké plátky
  • 650 g růžičkové kapusty - očištěná a rozpůlená
  • 150 g libové anglické slaniny - nakrájená na nudličky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • Na posypání
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji s máslem krátce orestujte nakrájenou anglickou slaninu.
  2. Přidejte růžičkovou kapustu, šalotku ,vývar a duste přibližně 10 -15 minut , občas promíchejte . Podle chuti osolte a opepřete.
  3. Podávejte posypané sýrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    95,40g
  • Sacharidy:

    100,00g
    • Cukry:

      17,78g
  • Tuky:

    249,50g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 143 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta s anglickou slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat