Prostreno.cz

Orzo s pečenou mrkví

Těstovinová rýže neboli orzo , se vyrábí z tvrdé pšenice. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se .Připravte si lehké orzo s mrkví a sýrem jako chutný lehký oběd,nebo večeři .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 966 kJ / 231 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy4g
tuky19g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks větší očištěné mrkve
  • 2 lžíce oleje
  • 300 g suchých těstovin orzo
  • 3 špetky soli
  • 80 g nastrouhaného parmezánu
  • 0.5 hrnku nasekané čerstvé petrželky
  • Na posypání
  • 150 g tvarohu

Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka a nasypte ji do malé,zapékací misky.
  2. Mrkev jemně osolte,přidejte 2 lžíce oleje a mrkev promíchejte.
  3. Přikryjte a dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 190°C.
  4. Mezitím si uvařte orzo podle návodu na balu. Je lepší uvařit orzo ve slabém zeleninovém vývaru
  5. Hotové orzo smíchejte s připravenou mrkví , petrželkou , parmazánem a podle chuti osolte .
  6. Podávejte posypané rozdrobeným tvarohem , případně jiným sýrem .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,30g
  • Sacharidy:

    14,10g
    • Cukry:

      3,64g
  • Tuky:

    142,70g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 231 kcal

28

minut jízdy na kole

22

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Orzo s pečenou mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat