Prostreno.cz

Džem z červených bobulí

Uchovejte si letní úrodu na zimu . Džem z červeného rybízu ochucený vanilkou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 1079 kJ / 257 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy67g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 l kuliček červeného rybízu
  • 150 ml vody
  • 300 g želírovacího cukru - Extra 2:1
  • 0.5 ks vanilkového lusku – dřeň

Postup přípravy

  1. Rybíz nasypte do hrnce , přidejte vodu , přiveďte k varu a vařte 10 minut.
  2. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a tupou stranou nože vyškrábněte zrníčka , k rybízu přidejte přibližně 0.5 lžičky - vanilka je hodně aromatická.
  3. Přisypte cukr a za stálého míchání vařte 5 minut.
  4. Džem rozdělte do horkých , čistých skleniček , zavíčkujte je , otočte dnem vzhůru a nechte džem vychladnout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    0,00g
  • Sacharidy:

    100,00g
    • Cukry:

      99,00g
  • Tuky:

    0,00g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 257 kcal

32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

76

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Džem z červených bobulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat