Ingredience na
- 600 g
uvařených špaget
- případně jiné těstoviny
- 1-2 špetky
soli
- podle chuti
- Na omáčku
- 20 ks
středně velkých žampionů
- 4 lžíce
másla
- 2 stroužky
česneku
- 350 g
mascarpone
- 3 špetky
hrubě mletého barevného pepře
- 6 lžic
husté zakysané smetany
- Na ozdobu
- 4 lžíce
nasekané petrželky
TIP:
Pravé mascarpone se vyrábí v Itálii, kde vzniká i řada jiných velmi kvalitních sýrů. Mascarpone patří mezi ty nejlahodnější a přeci. Ne každý zná jeho skvělou smetanovou chuť. Mascarpone se vyrábí z nízkotužné smetany s obsahem tuku do 25%. Výsledný produkt obsahuje okolo 45% tuku a někdy ještě více. Smetana použitá na výrobu mascarpone se vyrábí z kravského mléka. Nejsou to však ledajaké krávy. Tyhle totiž drží speciální bylinkovo-květinovou dietu. Krmení speciální směsí trav zajišťuje charakteristickou chuť mléka a následně se odráží i v chuti mascarpone.