Prostreno.cz

Polévka z předvařeného hrachu

Hrách je mezi luštěninami momentálně trochu opomíjený, ale patří mezi tradiční české suroviny a byla by škoda na něj zapomenout.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 50 kJ / 12 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky1g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev a celer nakrájejte na kostičky.
  2. V hrnci na másle nechte zesklovatět oloupanou , nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. K cibuli nasypte nakrájenou zeleninu a krátce ji orestujte.
  4. Zeleninu zalijte vodou , přidejte sypký vývar a vařte 15 minut.
  5. Hrách propláchněte , přidejte ho k zelenině a vařte 10 minut , nebo až je hrách měkký.
  6. Polévku dochuťte solí , pepřem , česnekem a majoránkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,29g
  • Sacharidy:

    169,12g
    • Cukry:

      17,00g
  • Tuky:

    92,09g
  • Vláknina:

    69,00g

Aktivita pro spálení: 12 kcal

1

minut jízdy na kole

1

minut běhu

3

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z předvařeného hrachu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat