Prostreno.cz

Roláda bez mouky

Rychlá , vláčná roláda bez mouky ,která se nemusí stáčet zatepla. Podmínkou je, že těsto během pečení nevysušíte.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 1544 kJ / 369 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy35g
tuky25g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks velká vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 špetka jedlé sody
  • 2 lžíce kvalitního kakaa
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce rozpuštěného másla - na potření pečícího papíru
  • Na náplň
  • 250 ml 40% smetany
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • Na posypání
  • 1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 ° C .
  2. Plech vyložte pečícím papírem , papír potřete máslem.
  3. V míse vyšlehejte žloutky s jedlou sodou a cukrem do pěny , potom přisypte přes jemné sítko kakao a promíchejte.
  4. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a zlehka ho zapracujte do žloutkové hmoty.
  5. Těsto ihned rovnoměrně rozetřete stěrkou na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Pečte v předehřáté troubě 5 – 8 minut. Těsto se nesmí vysušit, musí zůstat vláčné. Jakmile začnou okraje jevit známku upečení, vyjměte z trouby, stáhněte i s papírem z plechu a nechte vychladnout.
  7. Mezitím vyšlehejte smetanu s cukrem .
  8. Vychladlý plát upečeného těsta potřete šlehačkou, okraje nechte volné a pomocí papíru po delší straně srolujte.
  9. Nechte ztuhnout v chladničce a před podáváním posypte moučkovým cukrem.

TIP:

Do šlehačky můžete přidat ztužovač .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,12g
  • Sacharidy:

    301,70g
    • Cukry:

      297,80g
  • Tuky:

    117,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 369 kcal

46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

110

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Roláda bez mouky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat