Prostreno.cz

Béarnská omáčka

Béarnská omáčka je vynikající omáčka francouzské kuchyně, která se připravuje velmi podobně jako ta známější holandská. Tato verze má výraznější chuť . Je skvělá k rybám i steakům.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 1365 kJ / 326 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky26g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 70 ml bílého vinného octa
  • 130 ml bílého vína
  • 1 ks šalotka - drobně nakrájená
  • 1 snítka čerstvého estragonu
  • 4 ks žloutky
  • 180 ml másla - rozpuštěného a ochlazeného
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého estragonu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. V rendlíku přiveďte k varu ocet , víno , nakrájenou šalotkou a snítku estragonu. Na mírném ohni vařte , až vám zůstane přibližně 10 lžic tekutiny.
  2. Tekutinu proceďte přes sítko.
  3. V misce ve vodní lázni metličkou ušlehejte vaječné žloutky s připraveným zredukovaným vínem , šlehejte ,až směs zhoustne a je nadýchaná.
  4. Vyndejte z vodní lázně a za stálého šlehání tenkým pramínkem přidávejte máslo.
  5. Podle chuti osolte , opepřete a přidejte estragon.
  6. Pokud se vám omáčka zdá příliš hustá, přidejte za šlehání trochu horké vody. Omáčku podávejte teplou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,50g
  • Sacharidy:

    185,89g
    • Cukry:

      18,00g
  • Tuky:

    123,70g
  • Vláknina:

    42,00g

Aktivita pro spálení: 326 kcal

40

minut jízdy na kole

31

minut běhu

97

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Béarnská omáčka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat