Prostreno.cz

Králík s mrkví a hráškem

Jemné králičí maso s mrkví ,hráškem ,pórkem a bílým vínem chutná skvěle.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 782 kJ / 187 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 2 ks mrkve
  • 0.5 ks pórku
  • 200 g hrášku - může být mražený
  • 350 ml bílého vína
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 plátky másla
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200°C.
  2. Očištěnou mrkev nakrájejte na kostičky , pórek nakrájejte na plátky.
  3. Naporcovaného králíka osolte, opepřete a uložte do pekáčku.
  4. Přidejte nakrájený pórek , tymián a mrkev , zalijte vínem, přikryjte a duste v troubě 45 minut.
  5. K masu přidejte hrášek, máslo , pokud je třeba podlijte maso ještě vínem, nebo vodou a maso duste odkryté doměkka.
  6. Podávejte s vařenými bramborami .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,84g
  • Sacharidy:

    128,10g
    • Cukry:

      20,00g
  • Tuky:

    86,45g
  • Vláknina:

    48,10g

Aktivita pro spálení: 187 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík s mrkví a hráškem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat