Prostreno.cz

Květák pečený s parmazánem

Květák s česnekem, tymiánem a parmazánem jako jednoduchá příloha.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 1241 kJ / 296 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky27g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks větší květák - rozdělený na malé růžičky
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 4 snítky čerstvého tymiánu-lístky
  • 0.5 lžičky soli
  • 80 g strouhaného parmazánu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C.
  2. Plech vyložte pečící folií .
  3. Růžičky květáku nasypte do misky, přidejte česnek , květák osolte , pokapejte olejem a dobře promíchejte.
  4. Takto připravený květák nasypte v jedné vrstvě na připravený plech.
  5. Květák dejte do trouby a pečte 15 minut, během pečení květák jednou promíchejte.
  6. Květák posypte parmazánem , tymiánem , promíchejte a dejte na 10 minut do trouby. Hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,00g
  • Sacharidy:

    41,00g
    • Cukry:

      2,64g
  • Tuky:

    127,68g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 296 kcal

37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

88

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květák pečený s parmazánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat