Prostreno.cz

Telecí plátky se smetanovými žampiony

Lahodné telecí plátky se smetanovou omáčkou se žampiony a estragonem .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 1283 kJ / 306 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy27g
tuky19g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky telecí plátky - nejlépe zadní kýta ,nebo pečeně
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 200 g žampionů - nakrájených na tenké plátky
  • 250 ml 33 % smetany
  • 0.5 lžíce nasekaných čerstvých listů estragonu
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Telecí plátky lehce naklepejte , osolte je a obalte v mouce .
  2. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji s máslem maso z obou stran opečte .
  3. Plátky masa vyndejte z pánve , položte je na talíř a přikryjte je alobalem , aby zůstaly teplé.
  4. Do stejné pánve přidejte nakrájené žampiony, smetanu , houby jemně osolte ,přiveďte k varu a vařte 10 minut.
  5. Nakonec k houbám vmíchejte estragon a jen nechte projít varem.
  6. Plátky masa podávejte přelité omáčkou a jako přílohu zvolte oblíbenou , dušenou zeleninu .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,71g
  • Sacharidy:

    134,68g
    • Cukry:

      3,80g
  • Tuky:

    225,47g
  • Vláknina:

    11,72g

Aktivita pro spálení: 306 kcal

38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

91

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí plátky se smetanovými žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat