Prostreno.cz

Růžičková kapusta se smetanou a sýrem

Krémová , pečená růžičková kapusta s česnekem , smetanou a parmezánem , kterou můžete podávat jako přílohu .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 391 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g růžičkové kapusty
  • 250 ml 33 % smetany na šlehání
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 100 g nastrouhaného parmezánu - případně jiný nastrouhaný sýr

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 ° C.
  2. Očištěnou růžičkovou kapustu překrojte na poloviny a nasypte ji do menší zapékací misky.
  3. Přidejte smetanu ,česnek, sůl a pepř .
  4. Vše promíchejte a dejte na 25-30 minut do předehřáté trouby.
  5. Hotovou růžičkovou kapustu před podáváním posypte sýrem . Hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,20g
  • Sacharidy:

    106,60g
    • Cukry:

      7,84g
  • Tuky:

    31,98g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 93 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta se smetanou a sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat