Prostreno.cz

Smažený okoun

Velmi snadný recept na smaženého okouna. Příprava zabere 30 minut.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 1590 kJ / 380 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy41g
tuky21g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g filet čerstvého , nebo chlazeného okouna
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička citronového pepře
  • 1 lžička koření celerové semínka - drcené
  • 0.45 lžičky soli
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Celerové koření , sůl a citronový pepř smíchejte s moukou.
  2. Filety okouna dobře osušte papírovou utěrkou a důkladně je obalte v připravené mouce.
  3. Ve velké pánvi nechte rozehřát máslo a olej .
  4. Filety opečte z obou stran na másle s olejem .
  5. Pokapejte je citronovou šťávou a hned podávejte.

TIP:

Celerová semínka mají podobnou aromatickou a svíravou chuť jako ostatní části celeru. Jejich pikantní, zemitá a hořká chuť se skvěle hodí k rajčatům a další zelenině a proto se s oblibou přidávají do kečupu, omáček, dresinků a marinád. Společně s dalším kořením se výborně snoubí s rybami, korýši a drůbeží, ale i vejci, sýry, bramborovými a zeleninovými saláty. Celerová semínka jsou nezbytná při přípravě pravého koktejlu Bloody Mary.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,80g
  • Sacharidy:

    85,80g
    • Cukry:

      2,80g
  • Tuky:

    182,00g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 380 kcal

47

minut jízdy na kole

36

minut běhu

113

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Smažený okoun

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat