Prostreno.cz

Celerové bramboráky s mrkví

Celerové bramboráky se dělají stejně jako klasické bramboráky, ale hlavní surovinou je celer.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 544 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy14g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g oloupaných brambor
  • 500 g celeru
  • 250 g mrkve
  • 2 ks rozšlehaná vejce
  • 2 stroužky prolisované stroužky česneku
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 2 lžičky zelené celerové natě - drobně nasekané
  • 0.5 lžičky soli
  • Na smažení
  • 100 ml rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Vymačkejte z nich vodu a pak k nim nastrouhejte očištěný celer a mrkev .
  3. Přidejte vejce, sůl , nasekanou celerovou nať , česnek a majoránku.
  4. Přisypte mouku a vše dobře promíchejte .
  5. V pánvi s rozehřátým olejem pečte menší bramboráky.
  6. Upečené bramboráky pokládejte na talíř s papírovou utěrkou .

TIP:

Místo natě celeru , můžete přidat zelenou petrželku .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,43g
  • Sacharidy:

    139,62g
    • Cukry:

      6,53g
  • Tuky:

    101,25g
  • Vláknina:

    11,10g

Aktivita pro spálení: 130 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerové bramboráky s mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat