Prostreno.cz

Telecí plátky na pivu

Dušené telecí maso není díky pivu vysušené , omáčka dodá masu jemně pikantní chuť .

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 583 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g telecího masa - telecí ořech , nebo spodní šál
  • 4 špetky soli
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená nadrobno
  • 4 stroužky česneku - oloupané , nakrájené na plátky
  • 300 ml světlého piva
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 0.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 špetky soli
  • Na omáčku
  • 200 ml 33 % smetany

Postup přípravy

  1. Maso osolte, položte ho do rendlíku , kolem masa nasypte nakrájenou cibuli a česnek .
  2. Maso podlijte pivem a přikryté duste doměkka.
  3. Měkké maso vyndejte a nakrájejte na plátky.
  4. Ve smetaně rozmíchejte kukuřičný škrob a dijonskou hořčici .
  5. Do rendlíku ve kterém se dusilo maso přidejte připravenou smetanu a vařte na mírném ohni 10 minut . .Podle chuti osolte.
  6. Nakrájené maso vložte do omáčky a maso jen prohřejte.
  7. Před podáváním můžete maso posypat nakrájenou petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,42g
  • Sacharidy:

    138,00g
    • Cukry:

      6,00g
  • Tuky:

    51,63g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 139 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí plátky na pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat