Prostreno.cz

Dušené houby portobello

Portobello jsou velké hnědé žampiony , jsou dobrým zdrojem bílkovin, selenu, zinku, mědi a vitaminů skupiny B. Jsou krémové , ale pevné , strukturou se tak trochu blíží masu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 444 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Navlhčenou papírovou utěrkou jemně otřete vršky hub, poté odstraňte „nohy“ a pomocí lžíce seškrábněte černé žábry. Houby nakrájejte na plátky silné přibližně 1,5 cm.
  2. V pánvi rozehřejte olej a máslo ,
  3. Přidejte šalotku , česnek a přibližně minutu míchejte.
  4. Přidejte nakrájené houby a za občasného míchání restujte 8-10 minut.
  5. Vmíchejte nasekanou petrželku a dochuťte solí a pepřem. Podávejte jako přílohu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,99g
  • Sacharidy:

    124,98g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    186,05g
  • Vláknina:

    31,72g

Aktivita pro spálení: 106 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené houby portobello

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat