Prostreno.cz

Pečená jehněčí kolínka

Kvalita masa z předního a zadního kolínka se neliší, rozdíl je pouze v tom, že přední koleno je zdvojené a tak se může zdát, že na zadním je více masa. Jehněčí kolínka jsou protkaná kolagenem, což po pomalé tepelné úpravě vede k jejich šťavnatosti .

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 3h a 0min

    20min příprava

    2h a 40min vaření

  • 567 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks jehněčí kolínka
  • 2 lžičky soli
  • 1.5 lžíce sádla
  • 1 ks velká cibule - oloupaná, nakrájená na plátky
  • 1 ks středně velká mrkev - oloupaná , nakrájená na plátky
  • 100 g celeru - oloupaný, nakrájený na kostky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 0.5 l červeného vína
  • 0.5 l telecího vývaru
  • 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 ks bobkový list
  • Na posypání
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Jehněčí kolínka osolte.
  2. V pekáčku na sádle krátce orestujte nakrájenou cibuli ,mrkev a celer.
  3. Přidejte osolená jehněčí kolínka , červené víno , bobkový list , vývar , rajčatový protlak , oloupaný česnek a snítky tymiánu .
  4. Maso přikryjte a duste na mírném ohni doměkka .
  5. K měkkému masu vmíchejte zázvor .
  6. Podávejte s pečenými bramborami , zelným salátem ,posypané drobně nakrájenou petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,29g
  • Sacharidy:

    139,62g
    • Cukry:

      3,00g
  • Tuky:

    109,74g
  • Vláknina:

    46,00g

Aktivita pro spálení: 135 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kolínka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat