Prostreno.cz

Pomalu dušené hovězí maso s brokolicí

Pomalé dušení při nižší teplotě je geniální trik, který vám zaručí dokonale křehké a šťavnaté maso. Bez problémů touto metodou zpracujete i druhy masa, jako například hovězí žebra, kližku nebo přední hovězí.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 4h a 25min

    25min příprava

    4h a 0min vaření

  • 879 kJ / 210 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy4g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězího masa - kližka, přední , nebo hovězí loupaná plec
  • 4 lžíce oleje
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 4 lžíce bio sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 3 stroužky česneku - oloupané , nasekané
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce brokolice - rozdělená na růžičky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170° C.
  2. Maso nakrájejte na kostky a důkladně ho ze všech stran opečte v pekáčku na oleji.
  3. V misce smíchejte hovězí vývar, ( 5 lžic odeberte do malé misky) sójovou omáčku, cukr, sezamový olej a stroužky česneku.
  4. Směs přidejte k masu a vše promíchejte.
  5. Maso přikryjte a dejte do předehřáté trouby .Duste doměkka. Doba dušení závisí na tom , jaký druh hovězího masa použijete .
  6. V pěti lžících vývaru pomocí metličky rozmíchejte kukuřičný škrob a důkladně ho vmíchejte k masu.
  7. Přidejte růžičky brokolice ,maso přikryjte a dejte zpět na 15 minut do trouby.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,17g
  • Sacharidy:

    237,77g
    • Cukry:

      102,00g
  • Tuky:

    217,12g
  • Vláknina:

    4,40g

Aktivita pro spálení: 210 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pomalu dušené hovězí maso s brokolicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat