Prostreno.cz

Rajčatová polévka s cizrnou

Zeleninový vývar, cibule, mrkev, celer a česnek, to vše dodá chuť této polévce .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 400 kJ / 95 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy13g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks středně velká cibule - oloupaná, nakrájená na kostičky
  • 2 ks mrkve - oloupané , nakrájené na kostičky
  • 1 stonek řapíkatého celeru bez nati - očištěný , nakrájený nadrobno
  • 3 stroužky česneku - oloupané, nasekané
  • 2 lžíce oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 400 g konzervovaných krájených rajčat
  • 1 ks bobkový list
  • 200 g konzervované cizrny - scezená , propláchnutá
  • Na posypání
  • 6 lžic strouhaného tvrdého sýra
  • 1 hrnek čerstvé , nasekané bazalky

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli , přidejte česnek a promíchejte.
  2. Do hrnce nasypte nakrájenou zeleninu , přidejte vývar , rajčata, cizrnu , bobkový list a vařte 25 minut.
  3. Polévku podle chuti osolte a opepřete.
  4. Polévku před podáváním posypte sýrem a bazalkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    70,44g
  • Sacharidy:

    231,80g
    • Cukry:

      25,20g
  • Tuky:

    150,58g
  • Vláknina:

    74,10g

Aktivita pro spálení: 95 kcal

11

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rajčatová polévka s cizrnou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat