Prostreno.cz

Králík na pivu

Králičí maso má tu výhodu, že ho lze připravit skutečně na mnoho způsobů. Nemusíte se držet pouze osvědčených kombinací s česnekem, cibulí, zeleninou, smetanou nebo vínem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 920 kJ / 220 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy29g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks větší krajíc chleba bez kůrky
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 1 ks cibule - oloupaná nakrájená
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce bio zeleninového sypkého vývaru
  • 250 ml teplé vody
  • 400 ml 11 ° piva
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 ks bobkové listy
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky
  • Na ozdobu
  • 3 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Ve vodě rozmíchejte sypký vývar .
  2. Porce králíka osolte , opepřete , obalte v mouce a opečte ho ze všech stran na rozehřátém másle s olejem.
  3. Během opékání přidejte k masu nakrájenou cibuli .
  4. K masu přidejte tymián , bobkový list a vývar rozmíchaný ve vodě.
  5. Nakonec přidejte pivo a přikryté duste 45 minut.
  6. Maso odkryjte a k masu přidejte rozdrobený chléb a duste odkryté doměkka.
  7. Před podáváním ozdobte maso petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,10g
  • Sacharidy:

    229,10g
    • Cukry:

      12,00g
  • Tuky:

    199,25g
  • Vláknina:

    69,00g

Aktivita pro spálení: 220 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat