Prostreno.cz

Hovězí maso dušené v troubě

Maso a pivo je skvělá kombinace . Hovězí kližka je k přípravě tohoto pokrmu nejlepší .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 3h a 10min

    30min příprava

    2h a 40min vaření

  • 353 kJ / 84 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězí kližky
  • 3 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 4 ks brambory - oloupané ,nakrájené na plátky
  • 1 ks velká cibule - oloupaná, nakrájená na plátky
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu - lístky
  • 3 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený na plátky
  • 200 ml masového vývaru
  • 300 ml světlého piva
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené petrželky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 ° C .
  2. Maso nakrájejte na silnější plátky .
  3. Plátky opečte z obou stran na oleji , dochuťte je solí a pepřem.
  4. Do zapékací misky , nebo malého pekáčku uložte plátky masa , posypte je cibulí , nakrájeným česnekem , tymiánem , přidejte nové koření , pivo a vývar.
  5. Maso přikryjte a duste doměkka.
  6. Když je maso skoro měkké uložte na maso plátky brambor a jemně je osolte .
  7. Maso dejte zpět do trouby a duste odkryté , až bude maso měkké a brambory opečené .
  8. Před podáváním posypte vše nakrájenou petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,10g
  • Sacharidy:

    140,60g
    • Cukry:

      11,73g
  • Tuky:

    104,29g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 84 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso dušené v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat