Prostreno.cz

Špízy s krevetami a slaninou

Jsou skvělé pro podávání ve stylu tapas nebo jako předkrm .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 919 kJ / 219 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny20g
sacharidy1g
tuky19g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks větší limetka - nakrájená na klínky
  • K přípravě
  • 16 ks královských krevet
  • 16 plátků anglické slaniny
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 1 hrnek směsi čerstvých bylinek - nasekaných
  • 8 ks bambusových špízů - předem namočených ve vodě
  • Na omáčku
  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky prolisované stroužky česneku
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Plech vyložte pečícím papírem
  2. Troubu předehřejte na 200 ° C.
  3. Každou krevetu obalte plátkem slaniny .
  4. Na každý bambusový špíz navlečte 2 krevety.
  5. Krevety uložte na plech vyložený pečícím papírem , dochuťte je pepřem a posypte bylinkami .
  6. Plech s krevetami dejte do předehřáté trouby a pečte je 8 -10 minut
  7. Všechny ingredience na namáčecí omáčku smíchejte dohromady.
  8. Špízy podávejte s omáčkou a klínky limetky .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,20g
  • Sacharidy:

    70,40g
    • Cukry:

      9,14g
  • Tuky:

    57,88g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 219 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špízy s krevetami a slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat