Prostreno.cz

Telecí ragú

Jemné kousky telecího masa , doplněné zeleninou a houbami .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 528 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g telecího masa - plec, nebo kýta
  • 300 ml vody - nebo zeleninového vývaru
  • 0.5 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 3 stroužky česneku - oloupané ,nakrájené na plátky
  • 1 ks velká cibule - oloupaná , nakrájená na plátky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks středně velká mrkev - oloupaná , nakrájená na kostky
  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájený na tenké plátky
  • 250 g čerstvých , lesních hub - nebo žampiónů
  • 2 ks bobkové listy
  • 3 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. Ve větším rendlíku rozehřejte olej a máslo.
  3. Přidejte maso , cibuli , česnek a za stálého míchání restujte 2 minuty.
  4. Maso podlijte vodou ve které rozmíchejte sypký vývar , nebo klasickým vývarem , přidejte bobkový list a duste 45 minut.
  5. K masu přidejte zeleninu , houby nakrájené na plátky a duste , až bude maso měkké . Hotové ragú dochuťte solí a pepřem .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,24g
  • Sacharidy:

    132,80g
    • Cukry:

      17,00g
  • Tuky:

    189,28g
  • Vláknina:

    32,10g

Aktivita pro spálení: 126 kcal

15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí ragú

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat