Prostreno.cz

Celerové carpaccio

Celer je mimo přípravy polévek obvykle přehlížen. Když se opeče, získá masitou chuť a dá se snadno krájet . Tento recept lze udělat i s mrkví, pastinákem nebo žlutou řepou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 1158 kJ / 276 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky28g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks celer - přibližně 600 g
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička drcených chilli vloček
  • 2 lžičky sušené petrželky
  • 2 lžičky sušeného libečku
  • 0.5 lžičky soli
  • Na přeliv
  • 1 ks středně velká šalotka - oloupaná ,drobně nakrájená
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 2 lžíce nasekaných kaparů
  • 0.5 hrnku petrželky - velmi jemně nasekané
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 6 lžic olivového oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  2. Z alobalu vytvarujte „ misku „ na celer .
  3. Olej smíchejte s chilli vločkami , petrželkou , solí a libečkem.
  4. Celer oloupejte ,potřete ho připraveným olejem a položte do misky z alobalu. Celer zabalte tak , aby nahoře zůstal alobal otevřený .
  5. Celer dejte do předehřáté trouby a pečte doměkka , podle velikosti celeru 45 – 60 minut .
  6. Upečený celer nechte vychladnout.
  7. Všechny ingredience na přeliv k podávání prošlehejte v misce metličkou .
  8. Na kráječi , nebo ručně , nakrájejte celer na velmi tenké plátky .
  9. Plátky celeru podávejte pokapané přelivem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,79g
  • Sacharidy:

    72,92g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    207,96g
  • Vláknina:

    9,00g

Aktivita pro spálení: 276 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

82

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerové carpaccio

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat